Ketçup xərçəng hüceyrələrini məhv edir

Alimlər bişmiş pomidorun daha faydalı olduğunu araşdırıblar.

Ketçup xərçəng hüceyrələrini məhv edir
https://peyk.az

Peyk.az xəbər verir ki, yeni araşdırma göstərir ki, ketçup da daxil olmaqla bişmiş pomidor bizi xərçəngdən qoruyur. Bişmiş pomidor bağırsaqda olan xeyirli bakteriyaların artmasına səbəb olur.

Belə ki, araşdırma göstərib ki, pomidoru bişmiş halda yemək, çiy yeməkdən qat-qat xeyirlidir. Eyni zamanda mütəxəssislər bildiriblər ki, bişmiş pomidor mədə xərçənginə qarşı qoruyucu vasitədir. Nəticədə məlum olub ki, bişmiş pomidor və ketçup xərçəng hüceyrələrinin yayılmasının qarşısını alır və həmin hüceyrələrin ölümünə səbəb olur.
Ketçup xərçəng hüceyrələrini öldürürKetçup xərçəng hüceyrələrini öldürür